fej

A MA-URI egy õsi közvetítõ eszköz modern kifejezõdése, melynek középpontjában az egészség, a gyógyítás és az önfejlesztés áll.

Megalkotója és névadója a maori származású Hemi Hoani Fox , aki 1990 óta, Katja Fox-szal együtt, Dániában és Új-Zélandon, a MA-URI Intézetben mind a mai napig e közvetítõ eszköz új ösvényeit és mélyebb jelentéseit fedi fel.

Az elnevezés utal Lemúriára , a Csendes óceáni szárazföldre , ahol a mítosz szerint a titkos erõ emberei , a fénylények ötezer éve letelepedtek,, és átadták az õsi tudást , a magas szintû szellemi technikát : a test , a szellem, a lélek harmóniáját elérni az energia , a gondolat erejével ;
a HUNA titkait, etikáját, erkölcsét.

A kahúnák - más, õsi sámánisztikus kultúrákhoz hasonlóan- mindhárom tudatszintet bevonták a gyógyításba - mely inkább öngyógyítás -, és gyakran szuggesztióval is erõsítették.

A masszírozott fizikai szinten érzékszervekkel tapasztalható ingereket kapott, pl. füstölés, aromás növényekkel, gyógynövény fõzetekkel történõ lemosás, melyet szükség esetén magam is alkalmazok, ahogyan gyógynövény fõzetet, illetve elixírt (féldrágakövekkel tisztított vizet) adok inni a masszázst megelõzõen és követõen. Szívesen alkalmazom, mindig élek e lehetõséggel, kiegészítésként a Bach virágterápiát és a kristálygyógyászatot hívva segítségül.

A szóbeli szuggesztió, a tudatosítás a páciens számára a megtisztuláshoz szükséges, önmaga és mások bántási kényszerét oldani, harmóniába emelni, ezzel törölni az ilyen irányú rögzültséget.

A kahuna (maori sámán) a tisztítás után hatalmas mennyiségû MANA-t hívott le, majd gondolatban megteremtve a gyógyulás utáni állapot nagyon erõs képét, ezt segítségkéréssel párosítva küldte el a páciens felsõbb Énjének. Elvégezve a masszázst, végig a gyógyulás utáni állapotot vizualizálva, melyhez energia küldés is társult. Ekkor a felsõbb ÉN mûködésbe lépett, és megkezdõdött a gyógyulás.

Masszázs közben a kahuna suttogva vagy hangosan többször elismételve utasításokat adott a teljes gyógyulásra, minden erejét latba vetve. … "Egészséges vagy, kelj fel és járj"… A kahuna tanításokat, rituálékat eredménnyel, szívesen alkalmazom a III. modul elvégzése révén.

A MA-URI gyökerei az õsi polinéz alapokig nyúlnak vissza, melyek az élet dinamikus és kreatív megközelítésére összpontosítanak, ahol kifejleszthetõk azon képességek, melyek segítségével élete minden területét minden ember maga irányíthatja.

A MA-URI és a KAHI-LOA masszázs valójában a gyógyító érintés; a polinéz testmunka különbözõ módszerei, melyek más-más oldalról, együtt és külön-külön is az elsõdleges célt szolgálják: létünk középpontjában, tudatosan, harmóniában, jó egészségben élni mindennapjainkat.

A masszázs: mozgás, érintés, mely az intim területek kivételével az egész testre kiterjed, ritmus EGYségben-i dinamikus alkalmazása, mely a rituális táncok lépéseihez kapcsolódik. Folyamatos áramlás; a masszírozott testében, lelkében, szellemében õrzött memóriákat aktiválni az alkarok lassú és folyamatos mozdulataival; a belsõ öngyógyító erõket aktiválni, tisztítani, feltölteni. Egyensúly a férfi és nõi energiákban, kölcsönhatás , ez a sikeres és boldog élet titka.

Gyönyörû médium, kivételes, gyengéd, de kihívó és provokáló is. Szembesülés, találkozás önmagunkkal, függõségeinkkel, minden megoldatlan dolgunkkal, melyet magunkban õrzünk. Effektív eszköze a stressz oldásnak, traumás emlékek feldolgozásának. Belsõ ÚT az EGYségben a páciens számára, ahol a masszõr navigátor az átkeléshez.

A MA-URI masszázs nincs korhoz kötve, gyermekek, idõsek és várandós kismamák is részt vehetnek benne.

• Megtisztítja a szervezetet a vérkeringés és nyirok utak felszabadítása által;
• Oldja a stresszt, a feszültséget, a nyugtalanságot, a komplexusokat, a depressziót, a fóbiákat és az olyan negatív érzelmeket, mint a szomorúság, az irígység, a gyûlölet, a rosszindulat, a bánat, az igazságtalanság megélése;
• Ellazít -megszünteti az izomfeszültséget, hajlékonnyá teszi az izületeket, és növeli azok mozgékonyságát;
• Szabályozza a vér-, és nyirokkeringést;
• Szabályozza az anyagcserét;
• Nemcsak a csontrendszer, de a belsõ szervek panaszait is megszünteti, beleértve a krónikus betegségeket is;
• Energetikailag egyensúlyba hozza a szervezetet;
• Összehangolja a jobb és a bal agyféltekét.

Asztrál-masszázs
Asztrál-masszázst akkor végzünk, ha a fizikai testet nem lehet masszírozni. Ennek leggyakoribb okai:
• Bõrbetegségek;
• Nagy kiterjedésû nyílt sebek;
• Égési sérülések.
Ennek a masszázsnak a lényege az asztráltestre gyakorolt hatás. Fizikai testünket energetikai rétegek, ún. finomtestek veszik körül:
• az étertest,
• az érzelmi /asztrál/-test,
• a gondolati /mentál/ -test, és
• a szellemi /spiritualis/ test.
Ezek a rétegek egymásba tûnnek, szoros kapcsolatban vannak egymással, de mindnek megvan a saját frekvenciája. Ha az asztráltestben harmóniát teremtünk, ez a harmónia átterjed az összes többi rétegre. Hat a fizikai testre is, visszaállítva benne az egészség állapotát. Hanyattfekvésben történik masszázs asztalon, a masszõr rituális tánccal körbejárja az asztalt. A fizikaitest-masszázsnál háromszor rövidebb, hatása mégis nagyon látványos, és gyors. Az asztrál- masszázs gyerekeknél is ajánlott.

Masszázs bemutatót tarthattam:
• Kiskunhalason / 5 MA-URI, 1 Lomi Lomi Nui /
• Székesfehérváron / 3 MA-URI,1 Lomi Lomi Nui /
• Kecskeméten / 1 MA-URI /
• Szentesen /1 MA-URI Kismama /
• Hódmezõvásárhelyen / 3 MA-URI, 1 Lomi Lomi Nui /

E-mail : bogmerka@freemail.hu      Idõpont és helyszín elõzetes egyeztetés alapján.     Mobil : +36/20-442-3393