L O M I   L O M I   N U I  - polinéz templomi masszázs

A titkos út, amelyet csak egyedül lehet végigjárni, folytatódott 2011. tavaszán, amikor újra tanulhattam.

A Lomi Lomi Nui masszázst, amely a MA-URI masszázs alapja, a tiszta forrás, amelyből ez a csodálatos masszázs született, a ’90.-es években. Érdekelt, úgy éreztem, a tudást teljessé kell tenni. A tanulás keltette izgalom ujra-meg ujra úrrá lett rajtam. Elindultam hát, 2011. májusára elvégeztem a haladó szintet is.

A Lomi Lomi Nui -ahogyan a KAHI-LOA is- ősi polinéz templomi masszázs, mely mögött 5000 éves kultúra áll. Terápia, mellyel Havaiin a mai napig gyógyítás történik. Ápolják, gyakorolják az ősi tudást, módszereik nagyon hasonlítanak egymásra. Az ősi ritmusok és dalok a tánccal összekapcsolódva olyan spiritualis légkört teremtenek, mely által hozzáférhetővé válik az ősök, előző életek során összegyüjtött tudás, (genetikai memóriák) közelebb kerülünk ahhoz, kik vagyunk, honnan jövünk, milyen értékeket, örökséget hordozunk.

Olajos masszázs, mely –mint a MA-URI masszázs is- a test minden területét érinti az intim területek kivételével. Ezeket törölköző takarja. A polinéz népek szoros kapcsolatban élnek a természettel, az univerzummal, harmónikus emberi kapcsolatokban. Az ősi tevékenységnek mégis vannak olyan apsektusai, melyek mindmáig érvényesek, hiszen a test, a lélek és a szellem táplálása iránti alapvető igény mindenkiben benne él… amíg az életnek aspektusai múlandók és bizonytalanok maradnak…

Nagy kihívás az önámításról mentes, személyes etikaiegyensúly…

A HUNA tanítása szerint az ÍGY élő ember a hármasságban /teste-lelke-szelleme/ nem betegszik meg. Az EGÉSZségben él. A testen megjelenő betegség arról beszél nekünk, hol van az életünkben megoldatlan terület, ERRE irányítja a figyelmet. Az EGÉSZséghez, a teljességhez a masszázs, az érintés szent eszköz számukra. A Lomi Lomi Nui masszázs egy szertartás, egy ima, mely során a masszőr szakrális tánclépésekkel mozog, a kéz-, az alkar-, és a könyök használatával símító és mély nyomású érintés váltakozik egymással, mindig visszatérően, nagy testfelületet érintve.

Ahogyan a víz tisztít meg, mos ki a testből, a lélekből mindent, ami felesleges. Megtisztít. Felemel.

Segít elengedni a régi, hibás beidegződéseket, fájdalmakat, félelmeket, bánatokat. Helyet csinál a boldogságnak, a szeretnek; elsősorban ÖNMAGUNK szeretetének, segít Isten szemével látni önmagunkat, a világot. Az energiák a hármasságan szabadon áramlanak, nem blokkolja stressz, feszültség, érzelmi hiányérzet. Auditív és vizualis örvény keletkezik körülöttünk /masszírozottmasszőr/. A lágy zene magával ragad, félreáll az EGO. Ésszerűségi alapon megmagyarázhatatlan, a pillanat kegyelme. A szimfónia örvénylése. Isten ölelése. Valódi bizalom, kölcsönös ráhangolódás. Egység a Mindenséggel, Isten végelen szeretetével.

Megáll az idő a szeretni és szeretve lenni állapotában, ami után az egész emberiség áhítozik a szerelem birtokló ragaszkodásával, vagy azzal, hogy az alkohol, a drog mérgező mámorába veti magát. Megtapasztalni a lebegést -amikor a kényszerű vagy racionális koloncok, melyek a lebegésnek mindig gátjai- egyszerűen eltűnnek. A láthatatlan lebegés, a feloldódás, a kiüresedés, a megtisztulás állapota egy új megértés: m i é r t ez a forrás, amelyből a MA-URI megszületett.

Áldott légy Hemi és Katja Fox.

A masszázs a SZENTségben történik, melynek megteremtése a masszőr feladata.

Ehhez a félelmetes felelősséghez bölcsességre, tudásra, egész életre szóló elkötelezettségre van szükség.

Minden ember Isten teremtménye. Ő csak tökéleteset alkotott, minden ember egyszeri, megismételhetetlen CSODA. Segít, hogy lássuk, milyen végtelen bölcs, hiszen az igazi ERŐt az jelenti, hogy képes vagy éned minden részét ellenőrzésed alatt tartani.
Felejtsd el a hibáidat –mindenki hibázik néna- és jegyezd meg sikereidet, amelyeket saját akaratod segítségével értél el.

A belső ÚT nagy titkait nem lehet szavakba önteni, továbbadni, elmagyarázni.

Ujjászületés, metamorfózis.

EZ lesz a legnagyobb titkunk… mind közül a legnagyobb.

Senki sem mondhatja el, amiről nem lehet beszélni. A tanulás messze túlmutat minden időn, nincs vége sohasem… élethosszig tart, talán még az után is.

Mottó:

  • Többször kérdezek, ritkábban válaszolok.
  • Tanítóim elkísértek egészen a jövő küszöbéig. A folytatás mellett döntöttem, láttam, a vállalásom EGY-gyé vált velem;Ez/EZ az életem.
  • Az egész világot kell otthonomnak tekintenem.
  • Minden akadályt magam mögött hagyva tudom, ott vagyok mindig, ahol lennem kell Isten szolgálatában.

"Nem a valóságban repültem, Don Juan.
Képzeletben repültem, csak a tudatomban…
Még ha oldakötöttem volna magamat a sziklához egy erős lánccal, akkor is ugyan úgy repültem volna, hiszen a testemnek semmi köze nem volt a repüléshez. Don Juan hitetlenkedve nézett rám. Ha odakötöd magad a sziklához – mondta - akkor úgy kell repülnöd, hogy magaddal viszed a sziklát, és a nehéz láncot is."

Castaneda:Don Juan tanításai

E-mail : bogmerka@freemail.hu      Idõpont és helyszín elõzetes egyeztetés alapján.     Mobil : +36/20-442-3393